VALORIFICAREA GASTRONOMIEI TRADITIONALE CA FACTOR STRATEGIC IN PROMOVAREA TURISMULUI CULTURAL IN NE-ul ROMANIEI |
Muzeul Etnografic Al Moldovei din cadrul COMPLEXULUI MUZEAL NAŢIONAL „MOLDOVA” Iaşi,
în parteneriat cu Asociaţia ProSupport Iaşi,
vă invită să participaţi
Duminică, 21 Octombrie 2012, începând cu ora 1300 în Muzeul Parohial Pipirig, județul Neamț
WORKSHOP
Bucătăria tradiţională - factor de competitivitate turistică
organizat în colaborare cu Muzeul Etnografic Piatra Neamț și Parohia Pipirig 2, în cadrul proiectului
Valorificarea gastronomiei traditionale ca factor strategic in promovarea turismului cultural in NE-ul României,
Evenimentul urmăreste conştientizarea actanților locali cu privire la posibilitatea valorificării factorului gastronomic specific zonei de Nord-Est a României pentru suscitarea interesului turiştilor.
finanţat de: ADMINISTRAŢIA FONDULUI CULTURAL NAŢIONAL
Program:
- prezentarea calendarului gastronomic realizat în cadrul proiectului;
- pregătirea unor feluri de alimente specifice zonei
- degustarea felurilor de mâncare pregătite
- dezbatere pe marginea programului
Sunt invitați:
- actanți din cultură, ce dezvoltă proiecte ce valorifică patrimoniul cultural;
- operatori din turism, ce vor să promoveze gastronomia tradițională în beneficiul turismului;
- operatori mass-media
Principalii beneficiari ai acestui proiect de finanţare sunt turiştii, dar şi comunităţile locale şi intreprinzatorii locali/proprietarii de pensiuni, instituţiile administraţiei publice locale, instituţiile de cultură, ONG-urile.
Participare liberă