VALORIFICAREA GASTRONOMIEI TRADITIONALE CA FACTOR STRATEGIC IN PROMOVAREA TURISMULUI CULTURAL IN NE-ul ROMANIEI

Evenimente Octombrie 19, 2012

 

 

 

 

VALORIFICAREA GASTRONOMIEI TRADITIONALE CA FACTOR STRATEGIC IN PROMOVAREA TURISMULUI CULTURAL IN NE-ul ROMANIEI

 

 

 



 

Muzeul Etnografic Al Moldovei din cadrul COMPLEXULUI MUZEAL NAŢIONAL „MOLDOVA Iaşi,

în parteneriat cu Asociaţia ProSupport Iaşi,

 

 

vă invită să participaţi

Duminică, 21 Octombrie 2012, începând cu ora 1300 în Muzeul Parohial Pipirig, județul Neamț

WORKSHOP

Bucătăria tradiţională - factor de competitivitate turistică

organizat în colaborare cu Muzeul Etnografic Piatra Neamț și Parohia Pipirig 2, în cadrul proiectului

Valorificarea gastronomiei traditionale ca factor strategic in promovarea turismului cultural in NE-ul României,

 

 

Evenimentul urmăreste conştientizarea actanților locali cu privire la posibilitatea valorificării factorului gastronomic specific zonei de Nord-Est a României pentru suscitarea interesului turiştilor.

 

finanţat de: ADMINISTRAŢIA FONDULUI CULTURAL NAŢIONAL

 

 

Program:

  • prezentarea calendarului gastronomic realizat în cadrul proiectului;
  • pregătirea unor feluri de alimente specifice zonei
  • degustarea felurilor de mâncare pregătite
  • dezbatere pe marginea programului

 

Sunt invitați:

  • actanți din cultură, ce dezvoltă proiecte ce valorifică patrimoniul cultural;
  •  operatori din turism, ce vor să promoveze gastronomia tradițională în beneficiul turismului;
  • operatori mass-media

Principalii beneficiari ai acestui proiect de finanţare sunt turiştii, dar şi comunităţile locale şi intreprinzatorii locali/proprietarii de pensiuni, instituţiile administraţiei publice locale, instituţiile de cultură, ONG-urile.

 

Participare liberă